Vi mår betydligt bättre med askorbinsyra som är C-vitamin

Möjligtvis vet du vad C-vitamin är för någonting även om du inte hört talas om askorbinsyra. Det här är samma sak, och C-vitaminer är förstås otroligt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock icke detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer är medveten om att C-vitaminet är väldigt centralt. Främst har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan förstås äta frukt som apelsiner samt äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är också möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Känner du till det här om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder fakta om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenska språket sedan 1940 men det är förstås så att flertal hellre säger C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och ifall vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och leda till sjukdomar som skörbjugg. c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran därför att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Beklagligtvis är ej jämt C-vitamin räddaren mot förkylning. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan icke hoppas på mirakel.

Något som man ska fundera på vad gäller den här typen av vitamin är att lång varmhållning samt flertal uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra leder till att den bryts ner. Det är förståndigt att följaktligen icke värma upp alttför många gånger.

Askorbinsyra går att handla för den som efter färgning vill bleka sitt hår till vanlig färg igen. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar leda till förträffligt resultat.

Det finns dessutom vissa risker med C-vitamin

Den som ej får I sig tillräckligt med C-vitamin löper risker. I Sverige har vi tillgång till bra matvaror vilket medför att skörbjugg trots allt inte är så vanligt. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen funkar sämre.

Man bör inte överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen därför att syran är vattenlöslig. Till exempel finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskabel reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Ännu så forskas det mycket kring C-vitamin och alltsammans pekar på C-vitamin är livsviktigt.

c

Köp askorbinsyra I fysisk affär eller på webben

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma effekt med pulvret som man får genom en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.