Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Vissa saker måste man ju ha. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

bikarbonat

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha. Huskurerna är många.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Det måste vara rent

Lite smuts gör inget men det får inte bli för mycket. Du kan köpa bikarbonat och blanda med ättika för att ta bort kalk.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Detta är en mycket effektiv metod. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

Till stora delar är det samma. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. 1 tesked räcker bra.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Juice eller filmjölk fungerar bra. Men du kan använda bakpulver också.