Med glycerin bevarar du miljön och har möjlighet blanda ditt eget snus

När man vill fixa sitt eget snus är det en del ingredienser förutom de som ger smak och arom som är nödvändiga. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

Kan du märka skillnad på glycerin samt glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Men är detta verkligen samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Namnet Glycerin är numera ersatt av Glycerol.

glycerol

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Det är tryggt att ordna snus med glycerinet då man väljer rätt

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Som vi sett tidigare ger glycerin i snuset en bra fuktbalans och längre hållbarhet.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Här ska man inte chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Då det är tid för för dig att köpa glycerol ska du kolla prisbild online i första hand

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. köpa glycerin Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Slime eller Snus – en bra kombination.