Med aromolja får du en bra lukt hemmavid

I den här texten vill vi introducera hur du har möjlighet få ditt hem att bli välkomnande samt riktigt gosigt med hjälp av aromatiska oljor. Man kan använda aromolja på många olika sätt. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Vilka eteriska oljor eller aromolja menar du luktar rätt?

Det finns oljor som kan kännas tunga, söta och sömngivande till uppiggande och fräscha. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

doftolja

Var inte rädd att prova helt olika dofter tills du hittat just de som passar dig. Om du använder dig av doftkrus med ljus som värmer vattnet kan du prova en mängd olika oljor eftersom det bara behövs ett par droppar olja till varje försök. För att stilla din nyfikenhet kan en webshop som den helsvenska allt-frakfritt bli din skattkammare att hitta rätt oljor.

Den doft du har som favorit på sommaren är förmodligen inte samma som under vintern. En kombination av värme, ljus och en god doft kyliga mörka vinterkvällar låter inte så dumt väl? essential olja Men på sommaren så kan man vilja använda andra lösningar som till exempel en vanlig vattenspray som innehåller en eterisk olja och som man puffar med.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

Har man barn i förskoleåldern så kan ett litet tips vara att se till att ha doften rosmarin hemma. Om man gnider denna aromolja bakom öron och runt hårlinjen så får man ett naturligt skydd mot löss. Detta beror på att de små blodsugarna inte står ut med doften som vi människor upplever som mycket positiv.

Testa att smaksätta kolsyrat vatten samt kaffe.

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Du kommer upptäcka hur skoj det kan vara att ge ditt tråkiga kaffe en knuff med lite olika aromoljor.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Visste du att du inte behöver åka hela vägen till Gränna för att njuta av en polkagris? Pepparmintolja fixar det. Vill du göra godissmak? Halstabletter? Polkagris? Kungen av Danmark? eller din egen blandning av flera oljor? Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Att en droppe aromolja i kaffet kan vara en ren energikick är ingen tvekan. Polkagrissmak på ditt kaffe med hjälp av lite pepparmintolja ger dig inte bara smaken utan fixar en frisk andedräkt också.

När du tror att du har hittat din ultimata egna smak, stanna inte där för det väntar hundratals runt hörnet. Ta steget till nya smaker som du kanske inte ens har hört om förr. En droppe aromolja ur flaskan kostar i princip ingenting. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.