Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Det är inte så svårt som man kan tro. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

handtvål

Smittspridningen är igång. Så enkelt är det att smitta andra. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Har du smittats av coronavirus?

Vissa coronasymtom är kända av oss. Många får en torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Om problemen är allvarliga ska du söka hjälp.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Vissa kan få muskel och ledvärk. Man kan också bli trött. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

coronavirus slår olika

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Har du viruset och ska testa dig?

Det här är en fråga som kan bli aktuell om du upplever att du har flera av de kända Corona symtomen. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Man kan vara hemma. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. smittstopp Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

När kolloidalt silver har torkat så kan man äta det. Medlet dödar alla virus. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.