Gör egna såpbubblor med glycerol

Det är inte svårt att få till stora såpbubblor som barn och vuxna fascineras av. För att göra stora bubblor krävs glycerol, diskmedel, vatten och lite socker. När man blandar detta så har man det som krävs för gigantiska bubblor.

Såpbubblor är en riktigt given utomhusaktivitet.

När man letar efter bra aktiviteter så glömmer man ofta det där med såpbubblorna, men faktum är att det här är en av de bästa lekar man kan hitta på då man ska samlas ett gäng stora och små. Det finns många olika recept online men grundreceptet är alltid glycerin, vatten och diskmedel.

Det brukar även rekommenderas att man häller i lite socker för att få rätt konsistens på bubblorna. Att ha såpbubblor som hobby kostar inte mycket.

Var hittar jag glycerin?

Om man vill så kan man ju köpa direkt i handeln. Du kan inte göra så fina bubblor av vanlig flytande tvål.

Du kan spara pengar online. allt-fraktfritt.Hos allt-frakfritt.se kan du köpa din glycerol. vegetabilisk glycerin köpa I Sverige har vi många soldagar så det lönar sig att bunkra upp.

Hur använder jag glycerin?

såpbubblor

Är det farligt att använda sig av flytande tvål för lekar i badkaret? Ja, det är inge fara. Med glycerin är det samma. Det passar inte att äta det såklart. Överallt finns ju glycerin.

Man kan lugnt göra bubblor av det. De hemmagjorda bubblorna är helt säkra.

Hur ska jag göra?

Man måste ju ha rätt redskap, såklart. Att göra en ram är populärt. Om du vill fördjupa dig kan du göra det online.

Testa också att göra fler olika verktyg. Den här aktiviteten passar som sagt bäst utomhus men om man inte har något val så kan det även fungera i ett större badrum så länge som man är försiktig och beaktar halkrisken.