Fungerar handdesinfektion?

Coronaviruset finns överallt. Då vill man ju inte bli smittad. Är handdesinfektion tillräckligt?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Det är allvar nu. Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

smitta

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Influensavirus överlever handspriten.

ytdesinfektion

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Arbeta in en vana för det. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Tvätta händerna noga varje dag. handdesinfektionsmedel Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Inget bra med andra ord.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det kan minska smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Så ska du sköta din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Du behöver inte handsprit virus kan dö av som handdesinfektionsmedel när du vet hur du använder tvål och bakteriedödande spray på rätt sätt. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.