En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo är två av de bästa mossmedlen på marknaden idag. Med medlet får gräset chans att leva igen. Med lite tålamod vinner du över mossan.

spridare

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Man kan säga att det fungerar som en spridare. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. Detta är en av de bästa metoderna.

Med den praktiska dunken får du dessutom till blandningen automatiskt. Man kan helt enkelt promenera över gräset under tiden.

Även Takrent fungerar bra på olika påväxter.

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Till detta kan man köpa en särskild blandning utan järnsulfat. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

Synlig mossa kan man skrapa bort först. Sedan kan man använda vatten för att få bort allt det lösa. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter medlet vara på taket och taket blir mossfritt.

Det finns en enklare plan B men den tar längre tid. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Om några månader har mossan regnat bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återanvändas. Man kan ju göra egna järnsulfatblandningar. 15 kg järnsulfat kostar mindre än en Mossa GTI. För tak kan man fylla på med Bensaltensid (Bensalkonklorid) eller Fulstopp.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.seDe säljer bensaltensid och mycket annat. Det är gratis frakt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. Det håller en helt annan kvalitet. En ejektordunk som får fel vattentryck ger inte rätt blandning. En starkare blandning brukar fixa det ändå.

Du kan göra det själv

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Att behandla ett tak kan ta några timmar och det är klart att man måste se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Om man tar in professionell hjälp så blir det ju ännu dyrare.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Man måste ju ändå ta bort mossan.