Du måste ta bort mossa på tak så fort du kan

Du vet väl att mossa på takpannor inte är bra. Många tror kanske att mossa på taket inte har så stor betydelse. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Om du har otur så kan mossa leda till mögel.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Det finns många firmor som sysslar med ta bort mossa på tak och vet vad dom gör. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Fundera på det.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Det är vanligt med mossa på tak.

Mossan har ingen chans mot Bensaltensid. En högtrycksspruta kan funka. Kanske kan du hyra rätt produkter.

hur

Se över den utrustning som du behöver för att ta bort mossa på tak så att du är väl förberedd. Personalen i butiken vet vilka produkter du behöver för att lyckas. Investera gärna i ett par bra skor. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Det ska ställas i relation till kostnaden som det är att anlita någon annan. Om du tillhör kategorin människor som tycker om att pyssla om ditt hem på detta vis är det klart att du inte ser det som ett tidskrävande jobbigt projekt.

Rengör regelbundet

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Man får leva med det.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Du bör genomföra rengöringen minst en gång per år på platser där mossan växer snabbt.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. ta bort mögel på trä Använd vanligt rengöringsmedel.

Har man använt Bensaltensid, Fulstopp eller Påväxtstopp med flera så har all påväxt avdödats. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

Samtidigt som du tar bort mossan från taket kan du passa på att se över rännor och tegelpannornas skick. Slarva inte i jobbet. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Slarva inte med underhållet

Jobba undan saker undan för undan. Håll det snyggt och prydligt. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Taket kan falla sönder helt.

Byt ut takpannor och underhåll taket varje gång du jobbar med att få bort mossa på tak. Om du är osäker på vad som bör bytas ut är det klart att det är smart att få hjälp av en expert på detta. Du kan eventuellt skicka bilder till en takfirma som kan tala om för dig om du behöver byta ut och renovera eller om det kan förbli som det är.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Tänk på säkerheten först. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Om du behöver kan du anlita någon. Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Stressa inte. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!