Du får ett skinande hem med natriumkarbonat.

Vill du ha bra kraft vid städning men inte ha starka kemikalier så är natriumkarbonat ett ypperligt val. Tvättsoda och målarsoda kan också använda då SODA av olika slag kan användas vid städning.

Det fungerar utmärkt med natriumkarbonat att städa med då det är starkt fast det är naturligt. Trots det behöver du fortfarande skydda dig själv och dina saker när du använder detta.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Ja, enligt Livsmedelsverket får du använda dig av natriumkarbonat utan någon särskilt mängdbegränsning för livsmedel. Natriumsalter av kolsyra går också under namnet SODA och bland dessa finner vi utöver natriumkarbonat, natriumseskvikarbonat och natriumvätekarbonat.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Till städning så funkar natriumkarbonat bättre då det är mer kraftfullt och finns i specifika produkter.

köpa

Målasoda eller målasoda kan båda användas tryggt vid städning.

Trots att det är ett naturligt ämne så är natriumkarbonat irriterande, vilket är viktigt att veta. Man vill se till att inte få det i munnen då det kan orsaka sveda. Man ska ha dem i städning och därför är de starkare än bakpulver, så de ska inte stoppas i munnen.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. Man använder målasoda även till att göra rent golv innan behandling av det. Tänk på att låta ytor torka ordentligt efter att du har rengjort med SODA så att tapeter och färg får fäste.

Du får mer kraft om du använder natriumkarbonat som tvättsoda.

Tvättsoda är ett magiskt medel och det beror på att den är alkalisk. Den kan ta bort fett och kan faktiskt lösa upp vax. Om du har något som innehåller natriumkarbonat kan du även få bort stearinfläckar. Ren natriumkarbonat är dock svårt att få tag på det är utblandat med annat i produkter.

Tvättsodan som du köper är dock gjord för att klara av tyngre rengöring då du behöver den. Kom ihåg att det här är ett ämne som är lätt frätande. När man använder det så bör man skydda sig med handskar.

Var köper man tvättsodan och liknande produkter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Faktum är att det kan vara smartare att köpa natriumkarbonat online där du kan få ett bättre pris.

Se dock till att följa instruktionerna, Soda natriumkarbonat Svenska produkter ger kanske mer trygghet då du även får instruktionerna på svenska.