Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Många tar fortfarande inte cononavirus på allvar. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Symtomen är många fler än bara feber. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Prova att spraya det på livsmedel. Det dödar coronaviruset på nolltid.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Det är bara vissa masker som är virustäta. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Lagret tog slut på några dagar. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Det hjälper inte mot corona.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Använd rikligt av produkten. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Bakterier och virus lever och frodas på de ytor som du använder varje dag. Det gäller till exempel handtag på dörrar som kan vara fulla av sådant som du verkligen inte vill komma i kontakt med.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Håll dig lung

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Då kan du vara lugn.