Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Glöm inte bort tablettslagning när du ska göra egna tabletter. I tillverkningsprocessen är det viktigt att du håller ett öga på luftfuktigheten.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

tabletter

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Drageringen på tabletterna kan smaka riktigt illa ibland. Utan korrekt paketering kan tabletterna bli skadade.

För att fästa ihop tabletterna används ofta mikrokristallinisk cellulosa. Du kan dosera upp till 20 %.

Man kan använda magnesiumstearat 0,5-1 % som släppmedel. Både klibbmedel och släppmedel finns på allt-fraktfritt.se

Så lagrar du tabletter efter tablettslagning

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Det finns steg du kan vidta. För den som vill grotta ned sig finns information att få. Det gör att tablettpressningEN blir så säker som möjligt.

Innehållet har betydelse

Det är ju viktigt för lagringen. Det finns ingredienser att använda som är fuktutestängande. Då kan man få mycket längre hållbarhet på hyllan.

Ingredienser i hölje kommer ju också att skydda tabletten inuti. tabletter
Betänk hur du uppfattar en medicinsk produkt som ser ut som att den har manglats. Den kan ju ha krossats totalt i förpackningen och då är frågan hur du ska inta den på ett säkert sätt.

Det är mycket att tänka på vid tablettslagning. Ingredienserna som används för att behålla form och skydda tabletten mot fuktighet får ju heller inte vara ett problem med övriga ingredienser. Det är viktigt att tabletten är säker och effektiv.

Vatten i medicinska tabletter

Det är vanligt att vatten förekommer. Det är inte ovanligt att vatten korsreagerar på andra material. Men andra former reagerar inte.

Majsstärkelse är ett exempel som man kan utgå ifrån. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Det är viktigt med rätt utformning

Höljet fungerar som en barriär. Höljet tränger också bort onödig fukt. När tabletten torkar så blir den svår att använda.

Se till att använda så enkla metoder som möjligt vid tablettpressning. Man får prova. Vissa pulverblandningar kan behöva tillsatser andra inte.