Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Sjukdomen är helt ny. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Var noga när du desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du måste ändå tvätta händerna. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Du måste alltid använda en bra tvål. Då är händerna rena.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Det har en mycket bra effekt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Var skyddad året runt

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Ha dem hemma jämt. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handsprit

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.