Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Du vill inte vara utan handtvål just nu. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Det räcker inte med handsprit.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Handspriten tog slut överallt. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Med handtvål kan du undvika influensa

handsprit

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. Tvålen måste inte innehålla alkohol. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Därefter ska du skölja noga.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Det gör att man inte glömmer.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. antibakteriell Handtvål är inte allt.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Överallt.