Förstärkta karaktärer med maskeradsmink

En väldigt skojig fest som många ser fram emot är maskerad. Det är festligt att klä ut sig både för egen del och för andras. De som är mindre vana gör maskeraden extra kul om de också klär ut sig.

Det finns en hel del olika teman som maskerader brukar gå i. I själva verket kan ett tema vara vad som helst om man bara har en aning fantasi. Det finns såklart också maskerader som inte alls går i något tema så man får klä ut sig till vad som helst. Halloween, är emellertid ett vanligt tema som kanske även är det främsta maskeradtillfället i Sverige och i flertal andra länder.

Förr i tiden var maskeraden ett tillfälle att hålla onda andar borta. Det var alltså inte endast fråga om en nöjesfest utan hade ett mer allvarligt syfte. För att på ultimata vis skrämma iväg onda andar så använde man så otäcka och förfärande masker som möjligt. Förutom maskeraden i sig så dansade man iförd mask i rytmiska samt rituella rörelser.

halloween

I gamla Grekland och Romarriket prydde städernas och byarnas invånare träden med otäcka masker. Man trodde nämligen att det kunde skydda från onda demoner. Det har också varit vanligt inom ett flertal kulturer att klä de döda med masker av olika slag. Detta för att man trodde att den döde då skulle skyddas bättre mot demoner på vägen in i dödsriket.

Det som lockar många med att klä ut sig är att man får ett tillfälle att gå in i en annan identitet om dock för en kort stund. Det finns något lockande för många att kunna spela ut en annan karaktär. Somliga handlingar som i vardagen möjligtvis betraktas som olämpligt och som kan nudda på tabun kan utföras utan att personen bakom utklädnaden behöver ta sitt ansvar fullt ut.

Halloween är en tillställning och ett maskeradtillfälle som flera känner till. Det är förmodligen ett av svenskarnas allra vanligaste maskeradtillfälle. Den 31:a oktober är dagen då halloween i ett flertal olika länder firas, och därtill Sverige. Det var först på Irland och i Skottland som Halloween började firas. Det är således inte en festlighet som började firas i USA som så många inkorrekt tycks mena. Halloween fick dock tidigt ett starkt fäste i USA efter att irländska immigranter kom dit under hungersnöden på 1840-talet.

Drygt 150 år senare hade Halloween nått Sverige och under 1990-talet gjorde högtiden inmarsch med stormsteg. Halloween som tradition i Sverige har fortsatt gro sedan dess och idag är det större än någonsin.

Halloween är uppskattat av såväl vuxna som barn. Även vuxna gillar ju att klä ut sig och barnen vet ju att de dessutom får godis. När det är Halloween springer nämligen barnen runt i grannkvarteret ooch hotar med bus om de inte får godis.

Under Halloween är det stor åtgång på bland annat maskeradsmink. Att sminka sig är alltid ett gott komplement till den övriga utstyrseln. Effekten av maskeradsmink brukar kunna vara oanade och ge karaktären lite extra krydda. Sminkningarna har idag dessutom blivit mer avancerade vilket beror på att vi blivit allt mer inspirerade av de sminkningar vi ser på både TV samt på film. Det har lett till att allt fler väljer att efterapa sina favoriter och på så vis blir sminkningarna både mer avancerade och detaljerade.

Den som verkligen lever sig in i sin karaktär och sminkar sig med omsorg kommer få vara med om en minnesvärd kväll, och dessutom bidra till att sina kompisar får en minnevärd afton. halloween dräkt barn Till Halloween bör man skaffa maskeradsmink som ger den där extra otäcka känslan och uttryck som man vill åt.